VREDNOVANјE RADA I REZULTATA RADA U FUNKCIJI MOTIVISANјA U SPORTSKIM ORGANIZACIJAMA - Nadoveza, Boško (Scientific Journal Management in Sports, 2024)
Proces menadžmenta u svakom obliku organizacije podrazumeva permanentno upravlјanje svim elementima organizacije kako onim manterijalnim tako i nematerijalnim. Ljudski faktor je jedan od najznačajnijih i po svojoj biti, suštinski, najspecifičniji po pitanju kvantifikacije uloge i uticaja na menadžment proces. S tim u vezi vrednovanje rada i proizvoda njegovog delovanja predstavlјa suštinski faktor za uspeh svake organizacije. Motivacija lјudskog faktora kao varijable doprinosi povećanju efikasnosti procesa menadžmenta kao i ukupnosti ciklusa rasta i razvoja organizacije.